060913_mb_clk_dtm

BILSPIONEN: Nyare CLK DTM-version

Vad göra om försäljningsvolymen av den begränsade produktionen tagit slut? Jo, skaffa fram en ny numererad upplaga, höja effekten ytterligare och safta på priset!

De hundra Mercedes CLK DTM   AMG (många trestaviga förkortningar blir det!) som hittills tillverkats beställdes i ett nafs, trots prislapp på dryga två miljoner kronor. Exklusiviteten, de otroliga fartresuresena i kombination med fin komfort gör tydligen dunderpaketet lättsålt.

På stundande Parissalong begår en ny CLK DTM AMG debut. Designmässigt inte lika hårig som sin föregångare (man måste ju vara lojala till de köpare som köpte en av de ”äkta” hundra numererade), men med samma goda prestanda. Stilfilosfin med nya supercoupén är tydligt mer snobb än sport. Som tidigare kommer modellen erbjudas både i coupé- och cabrioletutförande.

Ny V8-motor på 6,3 liter och effekt på mellan 580 och 600 hästkrafter. AMG-chefen Volker Mornhinweg sa nyligen i en intervju att deras nya 6,3-motor skulle kunna få både turbo och Mercedes nya CGI-direktinsprutning. Det skulle i sådant fall innebära över 700 hästkrafter, men rykten från AMG-huvudkvartet i Affalterbach säger dock att denna motor inte kommer i CLK-kaross.

Acceleration 0-100 km/h kommer ändå gå snabbare än man hinner säga modellbeteckningen. Den tidigare Mercedes CLK DTM AMG fixade hastighetsökningen på 3,9 sekunder…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!