061026_pega_4007

BILSPIONEN: Peugeot i beduindräkt

De franska biltillverkarna har hängt på suv-trenden sent. Alltför sent? Peugeot och Citroën kommer med sina varianter våren 2007, premiär blir det i Genève.

Maken till maskering var det länge sedan Bilspionen såg, som ett stort rullande beduintält gömmer sig Peugeots kommande suv. Bilen, med projektnamn 4007, baseras på nya Mitsubishi Outlander. Precis som Renault Koleos tar hjälp av sin koncernkollega Nissan Qhasqai, tar Peugeot hjälp av japaner när det ska utvecklas en stadsjeep.

Trots allt skymmande kamouflage röjer sig kommande Peugeot 4007. Interiören ser ut att vara kopierad från Outlander, den yttre formen kommer dock att bära tydlig Peugeot-identiet. Rykten gör gällande att det även kommer en Citroën baserad på Outlander.

Peugeot 4007 (och Citroën) kommer produceras av Mitsubishi. Motorerna blir 2,0 HDI-diesel (Peugeot) och 2,4-liters bensin (Mitsubishi).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!