060324_vw_toareg

BILSPIONEN: VW Touareg ensam i vintern

Porsche Cayenne och VW Touareg debuterade 2002 och är i mångt och mycket baserade på samma delar. Bilder på nästa generation Cayenne har vi visat tidigare, nu är det dags för Touareg.

Bilspionen hittade nya Touareg på en hotellparkering i norra norrland där testförarna parkerat dem för natten. De verkade inte speciellt oroade för att bilarna skulle fotograferas och i ärlighetens namn är det inte mycket som skiljer nästa Touareg från den nuvarande. Och frågan är om det räcker för att åka försäljningen i Sverige som understiger 200 bilar årligen och är tämligen usel.

I fronten kommer Touareg att få nya strålkastare med rundare, modernare former. Även fronten kommer att uppgraderas med nya luftintag för att göra designen mer attraktiv. Även baktill förändras utseendet milt med nya baklyktor.

Det VW-folket förefall minst intresserade av att vi skulle få på bild var den nya inredningen. Invändigt hade de skyddat såväl instrumentpanelens mittsektion som mätartavlorna, vilket om inte annat indikerar att en förändring kommer att ske.

Nya VW Touareg förefaller ganska färdig redan nu men kommer inte att debutera på marknaden förrän 2007.

FOTO HANS G LEHMANN

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer