BILSPIONEN:Redan köbildning för BMW Z9!

BILSPIONEN:Redan köbildning för BMW Z9!

BMW hade inte räknat med trafikstockning när de var ute med en helt ny sportbilsprototyp i München. Men stopp blev det och Bilspionen kunde obehindrat ta bilder av nya Z9!

Det har länge ryktats om en ny, större BMW Z4, men det här är troligen något helt annat. Det förefaller mer vara en arvtagare till BMW Z8 som bara tillverkades i 5 703 exemplar.

Trots maskering är det inte svårt att inse att med den långa huven rör det sig om en frontmotoriserad, bakhjulsdriven sportbil. Det ser ut som om modellen får canvas-cabriolet, men vi misstänker att detta tak bara är limmat och att därunder döljer sig ett fällbart plåttak.

Prototypen mäter cirka 450 cm i längd vilket kommer att placera den i samma storleksklass som Mercedes SL. Det är lätt att luras att tro att det är en extremt kort kupé men titta närmare så ser du att glaset bakom nackstöden är svartmaskerat. Det döljer förmodligen det faktum att det finns ett litet nödsäte bakom framstolarna.

Det framgår klart av bilderna att BMW Z9 får stora, distinkta, luftintag längs sidorna vilket är ett arv från klassiska BMW 507 från 1955, en bil som lockade de berömda och rika.

Motormässigt lär det bli ett flertal alternativ. Instegsmodellen torde bli en rak sexa med turbo på drygt 300 hk. M5/6-motorn, V10, med 507 hästkrafter bör ha en given plats i modellfloran men det kan också bli en etter värre V12 på 6,3 liters cylindervolym och drygt 600 hästkrafter.

Eftersom bilen knappt rörde sig kunde vår fotograf inte avslöja något motorljud men på bilderna syns i alla fall att det är dubbla avgaspipor.

Trots den relativt låga försäljningen för BMW Z8 är företaget optimistiska när det gäller Z9. Enligt vad vi erfar räknar de med 15 000 sålda bilar trots att prislappen kommer att starta vid cirka 800 000 kronor.

Det är första gången vi ser bilder på Z9 vilket är förvånande med tanke på hur långt gången den verkar vara. Troligen visas den upp för allmänheten vid Frankfurt Motor Show i mitten av september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!