BMW 2-serie Active Tourer plug-in hybrid Foto: Andreas Mau/CarPix

BMW 2-serie Active Tourer som plug-in hybrid

Den redan kritiserade framhjulsdrivna 2-serie Active Tourer testas just nu med hybriddrivlina – blir troligtvis fyrhjulsdriven.

BMW 2-serie Active Tourer, BMWs första framhjulsdrivna bil, blev officiell i mitten på februari i år, nu har kommande plug-in hybridmodellen setts testas i Tyskland. En modell som tidigare har visats i konceptform med en trecylindrig 1,5-litersmotor som driver framhjulen och en elmotor som endast driver bakhjulen, vilket gör bilen fyrhjulsdriven.

Om produktionsmodellen får samma drivlina, vilket är mest troligt, kommer förbränningsmotorn att leverera 136 hästkrafter, alltså samma motor som i 218i Active Tourer. Medan elmotorn förväntas ge ytterligare 60 hästkrafter vilket gör att totaleffekten hamnar på strax under 200 hästkrafter. Något premiärdatum eller pris för Active Tourer plug-in hybrid är inte känt i nuläget.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!