090427-bmw-3-serie-coupé

BMW 3-serie Coupé lyfts

I höstas ansiktslyftes BMW 3-serie Sedan och Touring och fick därigenom ny front, bland annat. Nu har turen kommit till coupéversionen av modellen, vilket vi kan räkna ut i och med de nya bilderna direkt från Münchens gator.

  Strax efter sommaren 2006 lanserades senaste generationen BMW 3-serie (E90) i coupéformat (E92). Eftersom modellen är tänkt att komma som helt ny generation först om tre år, 2012, är det hög tid för en facelift likt den som 3-serie Sedan och Touring genomgick hösten 2008. Allt för att hålla uppe försäljningssiffrorna samtidigt som modellen fortsättningsvis ska kunna hålla konkurrenterna stången, bland annat nya Mercedes E-klass Coupé.

Vår spionfotograf lyckades knäppa några bilder på uppdaterade 3-serie Coupé under transportsträckan till och från BMW:s testbana utanför München. Som vi ser är det fronten som har maskerats hårdast på bilen, vilket vi tolkar som att det är där de största förändringarna sker. Frontspoilern uppdateras med nya luftintag och nya dimljus, men även strålkastarna genomgår en viss föryngring. Grillens njurar justeras eventuellt en aning, även om de redan i dagens utformning lirar väl med de uppdaterade njurarna som sedan- och kombimodellen har fått. Vi kan förvänta oss att hela fronten kommer att andas med sport än i dag.

Bak på bilen får stötfångaren en lätt översyn, precis som bakljusen som förses med LED-teknik. Sidobackspeglarna, även om det inte syns på bilderna, kommer i nytt utförande – större och mindre skulpterade för att följa de senaste EU-direktiven.

Även insidan av bilen uppdateras. Förutom nya dekorpaneler och klädslar förses bilen också med senaste generationens iDrive-system med fyra kringliggande knappar för de mest använda funktionerna. LCD-skärmen växer en aning och navigationssystemet blir hårddiskbaserat.

Ansiktslyfta BMW 3-serie Coupé lanseras som årsmodell 2010, antingen i slutet av innevarande år eller i början av nästan. Antagligen får cabrioletversionen ta del av samma uppdateringar som coupén. Hur det blir med M3 Coupé återstår att se.     

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!