BMW 3-serie Gran Turismo Foto: CarPix

BMW 3-serie Gran Turismo turistar i Sverige

Även om BMW är tysta är det knappast en hemlighet att nya BMW 3-serie kommer i Gran Turismo-utförande, eller GT som man kort och gott kallar modellversionen. Här är de senaste bilderna när den tar sig an den svenska vintern.

Det var sommaren 2009 som BMW:s vd Norbert Reithofer bekräftade att en 3-serie GT, där bokstavskombinationen står för Gran Turismo, är under utveckling. Modellen, som blir något av en lillebror till inte alltför populära 5-serie GT, har det därefter snackats om titt som tätt, i synnerhet den senaste tiden.

 Så sent som förra månader yppade källor inom BMW att 3-serie GT ska lanseras om ungefär ett år, närmare bestämt i mars 2013.

Klicka på bilden för större version.

BMW 3-serie GT, internt benämnd F34, har en tydligt sluttande takprofil som får bilen att påminna om något coupéliknande, därav BMW:s biltypsbenämning ”Progressive Activity Coupé”. Den är alltså ett mellanting för den som varken vill ha sedan- eller kombiversionen samtidigt som den renodlade coupéversionen med två dörrar – kommande 4-serie Coupé – är utesluten. Om 3-serie GT kommer att bjuda på samma flärdfulla baksätesåkning som 5-serie GT återstår dock att se.

 Utseendemässigt kommer den att gå i stil med vanliga 3-serie. En unik illustration hur slutresultatet kan se ut ser du här intill.

 Under huven blir det i stort sett samma motoralternativ som i nya 3-serie Sedan, men troligtvis hänger inte de minsta bensin- och dieselmotorerna med. Toppversionen blir 335i GT.

 Förväntat världspremiär på bilsalongen i Paris i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!