BMW 3-serie Gran Turismo Foto: CarPix

BMW 3-serie GT lyfter på Nürburgring

I dagarna genomförs hårda tester på Nürburgring med nya 3-serie Gran Turismo. Storvuxna trean får bekänna färg och lyfter på framhjulet i karusellen.

Vi har tidigare skrivit om 3-seriens högfärdiga syskon GT som presenteras under 2013. Under de avslutande testerna på Nürburgring har nya GT fångats på bild när den lyfter på inre framhjulet i den världsberömda kurvan karusellen.

Som vi tidigare har berättat kommer designen till största del likna nya 3-serien. Flera drag kommer dock hämtas från den större 5-serie GT, bland annat den tvådelade bakluckan. Under skalet hämtas drivlinan direkt från 3-serie men likt 5-serie GT kommer inte de minsta motorerna att erbjudas. Även fyrhjuldrift kommer att göras tillgängligt till flera motoralternativ.

Den förväntade succén i USA för 5-serie GT har hittills uteblivit och då Audi har rönt stora framgångar med sin A5 sportback är pressen stor på 3-serie Gran Turismo. Vår illustration ger en fingervisning på hur 3-serie GT kan tänkas se ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!