Foto: CarPix

BMW 3-serie GT tappar kamouflage

BMW fortsätter supersiza sina modeller och turen har nu kommit till 3-serie att växa till sig lite. Till skillnad från tidigare spionbilder börjar nu den slutliga formen synas allt tydligare.

Med en längre hjulbas och större innerutrymmen än tidigare hoppas BMW kunna ringa in en köpstark kundkrets av ”livsstilsmänniskor”. Jämfört med Audis försök med motsvarande variant A5 Sportback är det inte eleganta coupéliknande former bilen tar sig. Snarare verkar BMW tänkt att man ordagrant ska få mer bil för pengarna.

 Inuti kommer bilen till stor del dela inredning med senaste generationen 3-serie. Även motorerna kommer hämtas från 3-serie, men om det betyder att även de minsta gör plats är inte klart. Skulle de ändå göra det börjar motorutbudet på 136 hästkrafters 316i GT upp till den dubbelturbomatade 335i GT:s raka sexa på 306 hästkrafter. På dieselsidan går spannet mellan 116 hästkrafter starka 316d GT och 258 hästkrafter i 330d GT.Troligtvis kommer 3 GT precis som vanliga 3-serie komma med både bak- och allhjulsdrift.

 Att bilen nu tappar så mycket kamouflage tyder på att premiären är nära förestående. Troligtvis sker avtäckningen på bilsalongen i Paris i slutet av september. Till Sverige kommer bilen någon gång under 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!