071121-hyundai-genesis-v8

BMW 5-serie eller Hyundai Genesis?

Vad är det du ser på bilden här ovan? En BMW 5-serie av senaste generation… trodde du ja, men icke! Det är en av de senaste spionbilderna på kommande Hyundai Genesis. Koreanerna gör som kineserna – kopierar.

Kinesiska bilar har varit ett hett ämne de senaste månaderna, speciellt inför Frankfurtsalongen när de tyska biltillverkarna till sist såg rött. Kineserna hade mer eller mindre exakt kopierat formerna från bland annat BMW X5.

Koreanska Hyundai har i dag ett eget formspråk (om det nu är möjligt) som gillas av allt fler människor, inte minst om man tittar på reaktionerna till kommande Hyundai Coupé.

Dock verkar koreanerna inte riktigt ha full tillit till sina egna former för nu har de gjort en BMW 5-serie… eller är det en Hyundai? Till och med fälgarna har BMW-känsla.

Bilen du ser på bilden ovan (fler via länken nedan) är kommande Genesis som vi tidigare visat diverse bilder på i konceptstadiet. Om formerna på bilen på bilderna är slutgiltiga låter vi vara osagt, men det ser onekligen ut så. Även om det är en 5-serie-replika så är det synd att de inte behöll den snygga fronten från bilen på bilden nedan. Nu liknar den i stället Lexus rakt framifrån.

Den bakhjulsdrivna bilen har en V8 på 4,6 liter och 300 hästar under huven. De senaste uppgifterna gör gällande att bilen ska visas upp på Detroitsalongen i januari och kort därefter påbörjas försäljningen. Priset uppges hamna runt motsvarande 190 000 kronor i USA – mycket BMW för pengarna...

Fler bilder på Hyundai Genesis

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!