BMW 5-serie F10 facelift 2014 Foto: CarPix

BMW 5-serie facelift fångad utan maskering!

Att BMW 5-serie ska genomgå ett ansiktslyft är en dåligt bevarad hemlighet. Som komplement till tidigare bilder kan vi nu ge dig en ännu vassare bild av hur 5-serie ser ut från och med årsmodell 2014.

Tiden går fort. Det är redan fyra år sedan nuvarande generation av BMW 5-serie (F10) presenterades och det är högaktuellt med en uppdatering för hålla konkurrenterna Audi och Mercedes stången.

 För knappt två veckor sedan dök det upp bilder på 5-serie facelift i Kina, bilder som för första gången avslöjade nyheterna.

 Dagens bild kommer från vår spionfotograf som lyckades plåta bilen under en av BMW:s egna fotosessioner. Strax efter bilden togs fick en säkerhetsvakt syn på fotografen som fick sig en avhyvling, men bilden fanns kvar som tur är.

 På bilden ser vi tydligt de nya, slankare strålkastarna vars corona-ringar är tillplattade i nederkant. Denna tillplattning är ett tecken på att bilen på bilden är extrautrustad med de nya LED-strålkastarna.

 Njurarna har även de blivit slankare och de vertikala ribborna, fortfarande tio till antalet i vardera njure, har fått en lite kraftigare ”brytning” på övre halvan.

 Mindre skarpa kanter och veck kännetecknar ansiktslyftet. Notera ytan mellan njurar och strålkastare på bildjämförelsen nedan.

 Själva stötfångaren är slankare på årsmodell 2014 medan stötfångarens nedre spoilerdel har arbetats om kraftigare med en öppning som tydligt för tankarna till lillebrorsan 3-serie, speciellt i utförandet med extra krom som kallas Modern Line.

 Bak på BMW 5-serie av årsmodell 2014 händer det inte mycket. Nya ändrör med rektangulär form à la M550d är en nyhet dock. Interiört kan vi förvänta oss förhöjd känsla av vad i folkmun kallas premium, med nya materialval och diverse andra justeringar.

 En motornyhet som är känd, dock inte bekräftad, i samband med ansiktslyftet är den maskin som finns i 550i. Den ersätts med den mer kraftfulla N63TU-motorn som ger 445 hästkrafter och 649 newtonmeter i stället för 407 hästkrafter och 600 newtonmeter.

 Styrningen sägs också ha kalibrerats om och justerats inför ansiktslyftet som presenteras senare i år. Produktionen startar i juli medan första leveranserna till kund är tänkt i augusti/september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!