BMW 5-serie GT facelift Foto: CarPix

BMW 5-serie GT facelift är ute och rullar

BMW:s kanske just nu mest utskällda bil, 5-serie Gran Turismo, ska vässa till sitt yttre för att moderniseras och för att behaga fler.

BMW 5-serie är på gång med ett lyft, så även upphöjda halvkombiversionen Gran Turismo som vi ser på bilderna här. Du som i dag inte har mycket till övers för 5-serie GT blir förmodligen inte mycket gladare i fortsättningen. Grundformerna kvarstår eftersom det handlar om ett ansiktslyft.

 Skillnaderna är inte gigantiska. I fronten ser vi de nya LED-strålkastarna med corona-ringar som är platta i nederkant. Dessa har vi tidigare sett på flertalet spionbilder med 5-serie facelift. Strålkastarnas utformning ser i övrigt ut att vara mer eller mindre identiska dagens.

 Njurarna som utgör grillen ser ut att ha tryckts ihop lite på höjden vilket, om det stämmer, kommer att ge 5-serie GT ett slankare utseende framifrån. Stötfångaren är ny med helt annorlunda form på nedre delen med sina luftintag.

 Rumpan på 5-serie GT är förmodligen den del som retar upp folk mest. Den anses vara ganska klumpig i utförandet. Det tänker BMW råda bot på till viss del genom att göra bakljusen slankare samtidigt som stötfångaren finjusteras för att se nättare ut.

 Maskeringen bakom främre hjulhuset döljer bortplockandet av sidoblinkersen som hoppat upp till ytterbackspeglarna.

 Interiört kan vi räkna med små förändringar för att förbättra upplevelsen, både för förare och passagerare. Under huven räknar vi dock med samma alternativ som i dag, det vill säga dieselmaskinerna 520d, 530d och 535d samt bensinmotorerna 535i och 550i.

 Premiären bör inte ligga allt för långt fram i tiden. Frankfurtsalongen i september, ska vi bestämma oss för det?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!