090608-bmw-7-m-sportpaket

BMW 7-serie med M-sportpaket

Senaste upplagan av BMW 7-serie har funnits i snart ett år. Lagom till ettårsdagen är det dags att lansera ett M-sportpaket till BMW:s största vagn, och först nu kan vi få en glimt på hur ”sjuan” ser ut i sportdress.

I förra veckan publicerade diverse motorsajter spionbilder på vad de sa var en BMW M7. Det var dock helt fel, bilen på bilderna visade inte en kommande värsting av senaste 7-serien, utan i stället en 7-serie utrustad med M-sportpaket, vilket bilen på bilderna här ovan och nedan också är.

Snart kan man alltså köpa sin nya 7-serie med lite sportigare touch på samma sätt som man kan göra med 1-serie, 3-serie, 5-serie, X3 och X5 genom att kryssa i rätt ruta på tillvalslistan.

Med M-sportpaketet monterat får 7-serien hungrigare uppsyn med sin grövre frontspoiler med rejäla luftintag. I överkant av de både yttre är kraftiga kromlister placerade (dock maskerade på bilderna), alltså en aning lyxprägel trots att det handlar om ett sportpaket. Bak på bilen ser vi en biffigare stötfångare än vad som sitter på en bil utan M-sportpaket. Även här finner vi två kraftiga kromlister ovanför respektive avgasrör. Den uppmärksamme ser också att de båda reflexerna har flyttats från nederkant till ovankant av stötfångaren. Nya fälgar hör också till M-sportpaketet, dock väldigt lika de V-ekerlättmetallfälgar som redan finns i utbudet.

Om du tycker att bilen på bilderna ser aningen annorlunda ut, bortsett från M-sportpaketet, så är det för att bilen är en USA-version med annorlunda baklucka (se plåtytan där regplåten sitter) och orange reflexer på främre skärmkanterna.

Om och när det kommer en BMW M7 vet vi inte, men det är inte helt osannolikt då det antagligen finns ett sug efter den. Samtidigt vill BMW troligtvis inte vara sämre än sina konkurrenter i Stuttgart som kan erbjuda S-klass i två olika AMG-utföranden (S 63 AMG och S 65 AMG).

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!