Foto: CarPix

BMW M2 Coupé visar puffrorna för första gången

Många blev överrumplade av BMW M235i Coupé. Bilens utseende och prestanda tilltalar helt enkelt. Men då har ni inte sett kommande M2 Coupé som för första gången visar sina fyra ändrör för publiken.

Det var i slutet av förra året som BMW presenterade 

2-serie Coupé, arvtagaren till 1-serie Coupé. Modellversionen som allas blickar fastnade på var så klart M235i Coupé. Inte bara för snygga linjer utan också för dess prestanda. Den dubbelturbomatade treliterssexan som ger 326 hästkrafter och 450 newtonmeter skickar nämligen iväg kärran från 0 till 100 km/h på 4,8 sekunder (med Steptronic-lådan, annars 5,0 sekunder). Teknikens Världs Erik Wedberg som var i Las Vegas tidigare i år för att köra bilen var imponerad av hur start och rapp den är, och inte minst hur fint den mullrar.

Har du börjat stoppa pengar i spargrisen där hemma för att samla ihop till en M235i Coupé kanske du ska tänka om. Satsa i stället på en större spargris så du har råd till en M2 Coupé i stället. Jo, du läste rätt. BMW tänker toppa nya 2-serien med en riktig M-bil och vi kan ge dig de bilderna när M2 Coupé visar upp sina fyra ändrör för första gången (se bildgalleriet nedan). Tidigare bilder, se filmen ovan, visade en svart prototyp av M2 Coupé som endast hade två pipor i baken. Men det blir alltså fyra på klassiskt M-vis. Antalet var dock något som vi alla hade kunnat räkna ut med lillfingret.

På bilderna nedan ser vi att M2 Coupé har utlagda skärmar och bredare spårvidd än M235i Coupé. Den vita prototypen rullar på 19-tumsfälgar som blottar stora, hålborrade bromsskivor. Om fälgarna, som även satt på prototyper av M3 Sedan och M4 Coupé, går i produktion återstår att se. Vad vi däremot vet är att bromsoken kommer att vara lackerade i blått när bilen är redo för första kundmötet.

Under huven sitter en treliterssexa som utvecklar 380 hästkrafter eller strax därunder. Den lär alltså bli åka av när högerfoten får tala. Ska vi gissa på en 0-100-tid på ner mot fyra sekunder jämnt? Absolut!

Produktionen av BMW M2 Coupé sätter igång i höst och marknadslanseringen är förmodligen planerad till slutet av 2014 men mest troligt i början av 2015.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!