BMW M235i Coupé Foto: CarPix

BMW M235i Coupé avslöjad utan maskering!

BMW 2-serie Coupé har vi sett tidigare, men då har det varit med maskering. Nu kan vi bjuda på första bilderna där vi får se sportigaste versionen M235i i princip helt naken. Vad tycks?

Du som har varit orolig för att 2-serie Coupé och Cabriolet ska få samma front som senaste 1-serie (F20) kan ta det lugnt. På bilderna från vår spionfotograf får vi nämligen tydligt se 2-serie Coupé, coupéversionen av just 1-serie, utan maskering – sånär som på rumpan som har lite maskering kvar. Fronten följer uppenbart motsvarande mönster som på storebror 4-serie Coupé, men med nättare njurar och lägre strålkastare som inte sträcker sig hela vägen in till de nämnda njurarna. Strålkastarna är för övrigt av LED-typ på just den fotograferade bilen, det ser vi på corona-ringarna som är tillplattade i nederkant.

 Även bakänden är lik den på 4-serie Coupé, dock med något bulligare stötfångare. Trots att den är maskerad kan vi notera att bakluckekanten har en liten vinge, att diffusorn i stötfångarens nederdel är svart och att två runda, kromade ändrör pryder denna – ett på vardera sida.

 Både fronten och baken skiljer sig alltså kraftigt från 1-serie men tittar man på framskärmarna, bakskärmarna och dörrbladen ser man tydligt att linjerna är desamma. Dels den böjda linjen som följer dörrtröskeln och dels vecket som börjar strax ovanför främre hjulhuset och som fortlöper över dörrhandtaget för att sträva vidare bakåt, hela vägen till bakljuset.

 Tyvärr får 2-serie Coupé, och då inte heller 2-serie Cabriolet, det sportiga luftutsläpp på framskärmarna som exempelvis 4-serie Coupé och 3-serie Gran Turismo redan har visat upp.

 Maskinen som sätter fart på M235i Coupé är densamma som finns i M135i, det vill säga den sexcylindriga N55-maskinen på 3,0 liter som med turbo når upp till 320 hästkrafter.

 Precis som med M135i kommer M235i inte att erbjudas som icke M Performance-bil, det vill säga inga 235i. Övriga modellversionerna i 2-serien blir 220i, 225i, 218d, 220d samt 225d. Vill man ha fyrhjulsdrift, xDrive, är det M235i man får kika på då den blir ensam med drivning på alla hjul. Det är likadant på 1-serien.

 Produktionen av BMW 2-serie sätter igång i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!