080115-bmw-m3-cabriolet

BMW M3 Cabriolet – inte i Detroit

Bland alla nyheter från salongen i Detroit dyker BMW upp som en outsider. De första officiella bilderna på M3 Cabriolet har läckt ut på internet, bilen visas förmodligen inte live förrän i Genève i mars.

Mitt i anstormningen av nyheter från Detroit kom BMW M3 Cabriolet som ett svart får som inte fick vara med i de fina salongerna. Det är holländska autoblog.nl som har lyckats få tag i bilder på BMW:s värsting i taklöst utförande. Bilderna ser absolut ut att vara officiella från BMW själva, men än finns inga officiella uppgifter om bilen. Den officiella visningen av M3 Cabriolet förväntas ske först vid Genèvesalongen i mars. Efter bildläckaget är det dock troligt att BMW går ut med uppgifter innan dess.

Tekniskt är det inte mycket som skiljer cabrioleten från coupén, förutom det nedfällbara plåttaket förstås. Annars är det samma V8 på 420 hästkrafter och 400 Nm. I cabbens fall har motorn fått ett tyngre jobb, närmare bestämt 230 kilo. Mervikten gör förstås att farten blir lidande. Enligt uppgifterna från autoblog.nl ska 0-100 km/h gå på 5,3 sekunder, vilket är en halv sekund långsammare än coupén. Det kan man kanske leva med när man under dessa 5,3 sekunder kan känna fartvinden i håret.

Den stora nyheten som presenteras med cabrioletversionen är den sjustegade dubbelkopplingslåda som M3 Cab är den första BMW-modellen att få. Den nya lådan går under namnet M DKG, och ersätter den gamla SMG-lådan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!