BMW M4 Coupé Foto: CarPix

BMW M4 Coupé visar mer än någonsin

Nya BMW M3 Coupé, eller M4 Coupé som den ska heta från och med nu, har vi sett tidigare. Men vi har aldrig tidigare sett den så här lättklädd.

De nya bilderna, tagna tidigare i dag, visar kommande BMW M4 Coupé, internbeteckning F82, som är uppföljaren till dagens M3 Coupé. På bilderna får vi för första gången se strålkastarna på riktigt, även om de till viss del fortfarande är maskerade. I de små gluggar som finns kan man se att det är LED-strålkastare. Mellan strålkastarna kan vi för första gången se att det är vertikala dubbelribbor som sitter i njurarna. Dessutom får vi se bakljusen för första gången och inte de runda, påklistrade doningarna som vanligtvis sitter på BMW:s maskerade testbilar. För första gången får vi även se rätta versionen av taket, det vill säga taket med ”dubbelbubbel”-kontur. Tidigare prototyper har haft slätt tak. Ytterbackspeglarna är också nya och alltså de produktionsmässiga. På bakluckan kan vi skönja den integrerade vingen dölja sig bakom maskeringen.

 Sedan tidigare vet vi att nya M3 och M4 skippar V8-motorn och i stället satsar på rak sexa, något som är bland BMW:s starkaste signum. Fast numera är det i symbios med en turbo.

 Vi ”vet” också att den, med motorbeteckningen S55, lämnar ifrån sig 421 hästkrafter och 535 newtonmeter. Det kan jämföras med dagens V8 på 420 hästkrafter och 400 newtonmeter.

 Det handlar med andra ord inte om någon jätteökning rent siffermässigt, men tack vare en siffersänkning på annat håll lär nya M3 och M4 piska utgående M3 med en hästlängd eller två. Siffran som sänks är nämligen vikten. Hela 130 kilo lättare sägs bilen bli. Det lär också göra riktigt gott för köregenskaperna.

 Debuten för nya M3 och/eller M4 skulle kunna vara förlagd till bilsalongen i Frankfurt i höst. Förmodligen som konceptbilar men med utseende som ligger väldigt nära serieproduktionsbilen.

 Bilden i bilden ovan har vi baserat på en suddig, läckt bild från en internpresentation hos BMW. Vår bild (som du kan se i större format i bildgalleriet nedan) lär alltså stämma till stora delar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!