071211-bmw-m5-turbo

BMW M5 Turbo närmar sig

Vi har tidigare rapporterat om att BMW M5 kan komma med turbo under huven för att kunna mäta sig med värsta konkurrenterna Audi RS6 och Mercedes E 63 AMG. De nya spionbilderna förstärker misstankarna om att bilbyggarna i Bayern har nåt grymt på gång.

BMW M5 har ”bara” 507 hästkrafter. Något som skulle räcka och bli över för de flesta, men när de tyska konkurrenterna kommer med motsvarigheter som skulle lämna M5 bakom sig på autobahn, då ser München-ingenjörerna rött. Enligt obekräftade uppgifter utvecklar BMW just nu en värstingversion av sin M5. Med påkopplade turboaggregat, alltså troligtvis två till antalet, kommer den nya besten av leverera minst 600 hästkrafter. Det bör räcka för att ge BMW M5 Turbo det övertag som den vill ha mot Audi RS6 med 580 officiella hästkrafter och kommande Mercedes E 63 AMG som kommer att få liknande effektsiffror.

De senaste spionbilderna från München, som du ser här nedan, visar en Touring-version med extra stort centralt luftintag vilket bör betyda att bilen behöver extra mycket kylning. Och alla vet ju vad som behöver denna extra luft. Frontspoilern är också modifierad med bland annat splitters likt det man har sett på M3 CSL-prototypen. Bakre stötfångaren har också fått sig en översyn och de fyra runda ändrören har ersatts av två grövre doningar.

Vi får väl vänta och se om BMW vågar ta steget ut och sätta sina konkurrenter på plats. En sak är säker i alla fall. Kommer M5 Turbo så lär det behövas en hel säck med pengar för att få ha en stående hemma i garaget. Även om det inte är där den ska stå egentligen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!