Foto: CarPix

BMW X4 – mest avklädda bilderna hittills

Det är ingen hemlighet att BMW har en lillebror till den femdörrars ”suv-coupén” X6 på gång – X4 kallad. Här är senaste bilderna på den X3-baserade modellen, och de är mer avklädda än någonsin.

Vi fick se den som koncept redan i våras, BMW:s nytillskott i suvfloran. Snart är dock BMW X4 här på riktigt, i sin produktionsfärdiga version, och nu har vår spionfotograf lyckats fånga den i det mest avklädda skick hittills.

Nya BMW X4 blir alltså baserad på X3, och blir vad BMW kallar en ”sac”, vilket är en akronym för Sports Activity Coupé. På begriplig svenska betyder det en suv i form av en femdörrars halvkombi, och X4 blir alltså en lillebror till den X5-baserade X6.

Bilen, som lanseras nästa år, blir dock både lägre och bredare än X3, och får därför ett lite aggressivare utseende. Konceptbilen från i våras mätte 192 cm i bredd, tre mer än X3, och 162 cm i höjd, fyra enheter färre än X3. Axelavståndet blir dock detsamma – 281 centimeter.

Motorutbudet blir detsamma som för X3, möjligen undantaget de motorsvagaste instegsversionerna, då BMW vill placera X4 ett hack över X3 imagemässigt. Så småningom kommer även en värstingmodell i form av X4 M.

När får vi då se BMW X4 på vägarna? Ja, vi behöver inte vänta länge. Tidigt nästa år förväntar vi oss att den anländer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr