060907_corolla

Corolla för tionde gången

På Parissalongen begår tionde generationen av Toyota Corolla debut. Med betydligt mer modern design än hos de senaste versionerna ska Toyota försöka utmana ärkefienden i klassen, VW Golf.

Under ett sammelsurium av pappkartong, gult plasttyg(!) och packtejp döljer sig nya Corolla, som just nu genomgår sluttester i USA. Sällan har vi sett en så oproffsig maskering. Ser mest ut som att en dagisklass varit farten under roliga timmen. Vår spionfotograf meddelar att utstyrseln mer drog blickarna till sig än försökte dölja vad som fanns under. Kanske ett smart drag av Toyota för att öka på för-publiceringen innan den nära förestående världspremiären i Paris (30 september-15 oktober)?

Under all bråte syns det tydligt att Corolla ändrar stil. Vindrutan är vinklad kraftigt bakåt, liknar i sin profil framrutan på Prius. Till och med den lilla trekantsrutan framför framdörren finns på plats på den Michigan-skyltade förserie-Corollan. Även framlyktor härmar Prius II med att sträcka sig högt upp framskärmarna och ha inkrom i silverplast. Hur bakpartiet ser ut ger knappast dessa bilder någon hint om men japanska rykten gör gällande att det blir en mix av Audi A3 och Renault Mégane. Den som lever får se.

Corolla blir samlingsnamnet för en hop med biltyper. Tre- och femdörrars halvkombi, sedan och kombi och som mpv kallad Corolla Verso. Det ryktas även om att Corolla kommer i en sportig coupékaross.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!