Dodge Viper-mula avslöjad!

Vår spionfotograf har gjort det igen! Den här gången är det en mula till nästa generation Dodge Viper som fastnat på bild. Stora luftintag bådar gott för en motor modell större…

Utvecklingen av nya Dodge Viper är på gång i full fart. Dodge är för närvarande ute och testar en del utrustning till vad som komma skall, vilket vi kan se på bilderna.

Det mest iögonfallande är de stora luftintagen som skymtas under kamouflaget. Vad det betyder vet än så länge bara Dodge, men det tyder på att det verkar vara en motor som behöver mycket luft.

Förra Viper kunde skryta med en 8,4 liter stor V10 som presterade 506 hästkrafter och 712 newtonmeter. Att V10:an som började livet som en lastbilsmotor får leva kvar även i nya Viper är inte självklart, givet att vi lever i nedskärningstider med högre krav på avgaser och utsläpp. En 6,4 liter stor V8 är ett möjligt instegsalternativ men det ryktas även om en 8,4 liters V10 kapabel till 700+ hästkrafter.

Viss teknik från Fiat är också något att ta in i beräkningen sedan det italienska företaget gick in och köpte Chrysler-koncernen förra året som Dodge ingår i. På en av bilderna skymtas förutom en Corvette en liten Fiat 500. Om de är med Dodge-teamet eller inte vet vi inte men rykten säger attFiats Multiair-teknikkommer trilla ner i Vipers motorrum.

Lyktorna ser ut att vara lite kantigare och drar uppåt huven lite mer än nuvarande modell, men prototypen har fortfarande den gamla bilens akter så vi får se vilka delar som faktiskt kommer att landa i produktionsmodellen.

Förra Viper gick ur tiden för lite mer än ett år sedan. Sent 2012 är planen att vi ska få se en ny Viper på banan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!