Är detta en eldriven M2? Åtminstone till utseendet! Foto: Andreas Mau / CarPix

Eldriven BMW M2 – eller vad?

Ibland har vi ingen aning om vad vår bilspionfotograf har fångat på bild. Denna eldrivna BMW M2 är en sådan gång.

Nästa BMW M2 har vi redan sett busköra på sjöisarna i norra Sverige, och nya kommande 2-serie är inte långt borta. Denna prototyp klädd i nuvarande M2-skrud är dock något av ett mysterium.

Först och främst är den eldriven, även om de typiska ”Electric Test Vehicle”-dekalerna saknas som nästan alltid sitter på elbilsprototyper. Kanske är denna bil bara ämnad att köras inne på testområdet och inte på allmänna vägar. Vi ser dock en liten dekal med en blixt på bakstammen.

Baktill saknas helt de fyra avgasutblåsen och undertill ser bilen ut att ha någon typ av förstärkning – en kvalificerad gissning är att batteriet huserar där. Prototypen är också strikt tvåsitsig då baksätet är ersatt av en burbåge. Bakluckan har mer ankstjärt än vad vi är vana att se och motorhuven är ventilerad.

Om BMW faktiskt jobbar på en kommande eldriven M2 är än så länge okänt. Kommande bensindrivna M2 får den sexcylindriga motorn från M3 och M4 och blir även den bakhjulsdriven. Med det sagt kan detta vara en kommande liten eldriven sportbil från BMW, om än inte med namnet M2. Till exempel ska nyligen lanserade i4 få en M Performance-version, men vi tror inte att detta är den.

Vad detta är och om den kommer i produktion återstår att se.

1 av 7: Bakluckan har en snärtigare vinkel på denna prototyp. Foto: Andreas Mau / CarPix
2 av 7: Meh! Var är avgasutblåsen? Foto: Andreas Mau / CarPix
3 av 7: Ventilerad motorhuv. Vi undrar varför? Foto: Andreas Mau / CarPix
4 av 7 Foto: Andreas Mau / CarPix
5 av 7 Foto: Andreas Mau / CarPix
6 av 7 Foto: Andreas Mau / CarPix
7 av 7 Foto: Andreas Mau / CarPix

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!