090709-ferrari-f450

Ferrari F450 avslöjad på hemmaplan

Ferraris volymmodell F430 är redo för avlösning. Ersättaren är på god väg. Det ser på de senaste bilderna från vår spionfotograf som för första gången fångade kommande F450 i sin riktiga skepnad, inte som mula, dock rejält påklädd.

 Det har gått fem år sedan Ferrari presenterade F430 – efterföljaren till 360 med uppdrag att bli den nya storsäljaren i modellutbudet. F430 har fyllt sin föregångares skor väl men börjar bli redo för avbytning. Den kommer snart. Ferrari testar efterträdaren – F450 – för fullt i hemtrakterna runt Maranello i Italien. Hittills har bilen bara kunnat ses som mula, det vill säga den nya bilen i en gammal modells kaross, men nu har utvecklingen kommit så långt att den riktiga karossen har monterats. Naturligtvis låg spionfotografen på vakt.

Det vi kan se på bilderna är att F450 håller sig ganska strikt till proportionerna från sin föregångare. Framtill är bilen kort och låg för att mot bakänden i stället bli långsträckt och hög. F450 ger dock ett visst intryck av att vara lägre och kortare än föregångaren, däremot lär axelavståndet och spårvidden öka något för vuxnare köregenskaper. Vi ser även att F450 får LED-ljus i de främre strålkastarna och att de dubbla bakljusen på F430 har bytts om enkla, liknande de på California.

De tredubbla avgasutblåsen skickar ut avgaserna från den nya versionen av V8-motorn. Som namnet antyder har volymen ökat från 4,3 till 4,5 liter. Effekten stiger sannolikt till dryga 500 hästkrafter, vilket är mer än dagens F430 Scuderia. Den nyutvecklade sjustegade dubbelkopplingslådan från California kommer med all sannolikhet även till användning i F450.

Ferrari F450 ska visas redan i september på Frankfurtsalongen, oklart dock om det bli som produktionsnära koncept eller den helt färdiga bilen. Säljstarten dröjer sannolikt till andra halvan av 2010.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!