Ferraris testmula fångad… i Stuttgart!

Hybridteknik? V6:a? Nya Dino? Eller bara en vanlig tejpad Ferrari 488? Se det märkliga Ferrari-klippet som gäckar.

Att Ferrari jobbar med ny hybridteknik vet vi sedan tidigare. Förre chefen Sergio Marchionne bekräftade redan i somras att man körde med tesmulor utrustade med tekniken.

Youtube-kanalen ”DrGumoLunatic

” har lyckats fånga en delvis maskerad Ferrari 488 i Stuttgartområdet (!) som påstås vara testbänk till kommande Dino med hybridteknik där förbränningsmotorn ska utgöras av en V6:a. Bilen och filmen avslöjar egentligen ingenting, ett motorljud går förvisso att höra men det kommer från bilen där filmaren sitter.

Ferraris nya hybriddrivlina ska komma 2019, enligt tillverkaren, men då omfatta en V8-motor. Även en V6:a är förvisso under utveckling som mycket väl kan komma att kombineras med elektrifiering.En comeback för modellnamnet Dino har 

diskuterats i evigheter och som motorkälla har en V6:a diskuterats. Inte konstigt alls om kan kollar in modellbeteckningens historia. Och det gör du lämpligast här hos oss på Teknikens Värld genom att läsa vår artikel ”Historien om Ferrari Dino”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!