100123-nya saab 9-5 kombi

Fler bilder på nya Saab 9-5 SportCombi

Den har redan plåtats ett antal gånger, nya Saab 9-5 SportCombi i maskerat utförande. Men eftersom de nya bilderna visar lite mer än tidigare samtidigt som affärsförhandlingarna mellan Spyker Cars och GM har flyttat till Stockholm väljer vi att visa dem.

De spionbilder som vi publicerade här på teknikensvarld.se för några dagar sedan visade upp en stor del av nya Saab 9-5 SportCombi. Men den viktigaste delen, baken, var extra maskerad med ett tjockt lager snö. Därför slänger vi nu upp ytterligare ett gäng nyplåtade bilder på Saabs storkombi, bilder där vi tydligare ser bakluckan och bakljusen.

Är du intresserad av att läsa mer om bilen på bilderna bör du läsa vidare här, där du också får ta del av vilka motoralternativ som är aktuella.

Spyker och GM fortsätter att förhandla

Som vi skrev sent i går kväll befinner sig representanter från GM och Spyker Cars i den svenska huvudstaden för att ta sig vidare i förhandlingarna kring en försäljning. Anledningen till att förhandlingarna äger rum i just Stockholm sägs vara närheten till den svenska regeringen som måste garantera lån på 400 miljoner dollar från Europeiska investeringsbanken.

Enligt uppgift ska GM vara nöjda med det bud som Spyker Cars lagt fram, ett bud som du kan läsa mer om här.

TT har varit i kontakt med Spyker Cars vd Victor Muller som alltså just nu befinner sig i Stockholm. På frågan om den svenska regeringen är deltagande i förhandlingarna svarar han:

– Nej. Men jag har faktiskt inget att säga förrän vi är färdiga.

Victor Muller säger dessutom att han inte har en aning om när förhandlingarna är färdiga. Dock finns det uppgifter (det gör det alltid) som säger att GM och Spyker Cars eventuellt redan i nästa vecka kan presentera en överenskommelse.

Läs mer om nya Saab 9-5

Läs mer om Saab-affären

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!