Ford C-Max facelift 2015 Foto: CarPix

Ford C-Max facelift döljer sin Aston Martin-front

Ford är i full gång med att tillämpa sin nya frontfilosofi över hela sitt modellprogram. På tur står lilla MPV:n C-Max som någon gång nästa år får en släng Aston Martin över sig.

Det började med Fusion, amerikanska versionen av nya Mondeo (som försenas), som för drygt ett år sedan visade upp Fords nya formspråk som i fronten andas en stor portion Aston Martin tack vare den sexkantiga grillen. I höstas presenterades Fiesta facelift som även den fått front à la Aston Martin och Focus är på god väg att få det.

 Nu har vår spionfotograf fått syn på Ford lilla MPV C-Max som även den får en injektion av den Aston Martin-inspirerade fronten. Ford har gjort allt för att försöka dölja den sexkantiga grillen, men studerar man bilderna noggrant ser man dragen genom den svarta plasten.

 Bilen på bilderna är endast maskerad i fronten. Det betyder dock inte att C-Max bara lyfts i fronten. Sannolikt kommer även bakändan skulpteras om i form av ny stötfångaren och eventuellt också uppdaterade bakljus.

 Under huven kan vi räkna med samma palett av bensin- och dieselmotorer som i dag. Kanske alternativen utökas med en hybrid likt den version som säljs i USA?

 Premiär blir det någon gång nästa år som årsmodell 2015.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!