Foto: CarPix

Förhöjd Golf är Polo-baserad suv från Volkswagen

I de nordliga delarna av vårt avlånga land rullar en märklig tredörrars Volkswagen Golf med förhöjd markfrigång. Det rör sig dock inte om en ny Alltrack-version utan något helt annat.

I Genève förra månaden visade Volkswagen upp konceptbilen T-Cross Breeze, en förhandstitt på en kommande suv i storleksordningen Polo, eller strax däröver om vi ska vara mer precisa. Konceptbilen saknade tak, men den kommande produktionsbilen kommer att ha både tak och ett extra dörrpar.

Vår spionfotograf fotograferade i går en märklig Golf i norra delarna av Sverige. Den ser ut som de mulor av nästa generation Polo som är ute och snurrar lite varstans, men den skiljer sig markant på en punkt – markfrigången. Det får oss att starkt misstänka att Volkswagen är i full gång med att utveckla en ny Polo-baserad suv med former som känns igen från nämnda konceptbil.

Foto: CarPix

Ungefär 4,2 meter lång blir suven som därmed också blir Volkswagens minsta suv. Den kommer att vara utrustad med tre- och fyrcylindriga motorer och eventuellt blir den aktuell med fyrhjulsdrift. Vad modellen får för namn står skrivet i stjärnorna, men att namnet börjar på bokstaven T är inte vilt gissat med tanke på att Volkswagens suvar (och konceptsuvar) alltid börjar på just den bokstaven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!