071122-ny-maybach

Första bilden på nya Maybach

Maybach har aldrig sålt så bra som Daimler AG hade önskat. Ändå pratas det om en ny modell från den ultimata lyxbilstillverkaren. En bil som formmässigt ska skilja sig från övriga modeller från Daimler/Mercedes.

Under 2006 såldes endast 32 stycken Maybach i Tyskland. Klart färre än vad Daimler hade hoppats på. Tyskarna har ändå inte gett upp hoppet om det återuppväckta lyxbilsmärket. Bilden ovan kan vara ett bevis på att en ny modell håller på att utvecklas. Bilen på bilden är en förlängd Mercedes S-klass av senaste generation som just nu testas på vägarna runt Stuttgart.

För att nästa Maybach-modell ska skilja sig från övriga Mercedes-modeller, främst S-klass, är det tänkt att den ska få helt egna designelement. På så sätt kan bilen förhoppningsvis attrahera helt andra kunder.

Marknaden för superlyxbilar är inte allt för het. Flera av tillverkarna har problem med att få sina modeller sålda. Exempel på dessa är bland annat Maybach, Rolls-Royce och även Volkswagen med sin Phaeton. Det finns dock undantag. Bentley flyger fram som aldrig förr med sina modeller Continental GT och Flying Spur. Det är denna kundskaran som Maybach nu vill åt genom att utveckla en bil som mer står på egna ben, även om stora delar av tekniken fortfarande kommer att komma från Mercedes.

Bilden nedan visar en rendering på hur nästa Maybach möjligtvis kan komma att se ut.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!