BMW FAST spionbild Foto: CarPix

Första bilderna på BMW FAST – nya crossovern

Just när vi trodde att BMW lyckats fylla alla luckor i sitt modellprogram kommer de första spionbilderna på ännu en modellserie, i ett crossoversegment som ingen riktigt visste existerade.

Man kan beskriva BMW:s modellprogram som omfattande. Nästan svåröverskådligt. För att vara en premiumtillverkare är det till och med svårt att hitta luckor. Icke förty har BMW själva lyckats hitta ett segment, som vi inte riktigt visste fanns. Det handlar om en lucka i crossovervärlden, mellan nyligen presenterade 2-serie Active Tourer och BMW X1. Alltså en slags blandning mellan suv och mpv.

Arbetsnamnet för den nya modellen, som vi nu kan se de första spionbilderna på, är FAST – en förkortning för Family Active Sports Tourer. Om det även blir det slutgiltiga namnet återstår att se, men det kanske inte är helt troligt, eftersom bilen i alla fall på något sätt lär tilldelas ett nummer för att passa in i BMW:s namngivningssystem.

Under skalet kommer bilen att bli framhjulsdriven i standardläge. Detta då den kommer att använda samma UKL-plattform som redan i dag används till nya Mini och just 2-serie Active Tourer. Hybridteknik kommer att användas i drivlinan, även om flertalet motoralternativ antas vara gemensamma med övriga modeller i BMW-programmet.

Premiär ska ske i slutet av nästa år, som 2016 års modell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!