BMW 1-serie Gran Turismo Foto: CarPix

Framhjulsdrivna BMW 1-serie Gran Turismo på film och bild

BMW är på modelloffensiv rejält. En av alla kommande modeller är en mindre framhjulsdriven bil som förmodligen kommer att benämnas 1-serie Gran Turismo. Här har du bilder och film på bilen.

För drygt två år sedan lanserade BMW den halvkombiliknande modellen 5-serie Gran Turismo, eller 5-serie GT som den kallas i folkmun. Strax därefter började snacket gå om att en 3-serie Gran Turismo är på gång och så är också fallet. Numera är det också känt att BMW ska lansera en 1-serie Gran Turismo som inte bara storleksmässigt kommer att skilja sig från sina storebröder, den kommer även att skilja sig på en punkt som får vilken BMW-tok som helst att rygga tillbaka. 1-serie GT blir nämligen framhjulsdriven. Anledningen till detta är att den baseras på samma plattform (UKL) som nästa generation Mini-modeller.

 BMW 1-serie GT bär alltså samma grundnamn som vanliga 1-serie men skiljer sig åt en hel del utöver bottenplattan. Den kommer att ha ett helt eget utseende och då inte minst i fronten. Den är dessutom något större än vanliga 1-serie med fem extra centimeter från front till akter. Det ska enligt uppgifter göra gott för benutrymmet som sägs bli lika tilltaget som i stora 5-serien. Precis som 5-serie GT skiljer sig från vanliga 5-serie kommer förarens sittposition i 1-serie GT att skilja sig från vanliga 1-serie genom att den är placerad något högre.

 Motorerna som 1-serie GT kommer att ta del av är inte enbart de fyrcylindriga varianter vi i dag hittar i nya 1-serie. Även trecylindriga, internt betecknade N37, kommer att ta plats under huven i denna framhjulsdrivna BMW.

 Premiär för BMW 1-serie Gran Turismo är det med största sannolikhet 2013 med lansering som årsmodell 2014.

Svårt att se vilka bilar som blir konkurrenter till BMW 1-serie Gran Turismo, men Audi A3 Sportback ligger nära till hands även om den är något mindre än BMW:n.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!