Foto: CarPix

Framhjulsdrivna BMW 1-serie GT tappar maskering

Färska spionbilder visar BMW:s första framhjulsdrivna modell. BMW 1-Serie Gran Turismo blir märkets första laddhybrid och presenteras nästa år.

På årets Parissalong för några veckor sedan visade BMW upp Concept  Active Tourer. Med framhjulsdrift och laddhybridsteknik bröt den mot  alla tidigare BMW traditioner. BMW 1-serie GT blir den första BMW som  bygger på tekniken. Dessutom blir den först med att baseras på den nya UKL1 plattformen som kommer att delas med alla kommande Mini och framhjulsdrivna BMW modeller.

På dessa nytagna spionbilder ser man att BMW 1-serie GT börjar komma  allt närmare produktion. Tillskillnad från tidigare bilder kan man  nu tydligt utskilja dörrarnas form. De dubbla avgasutblåsen  skvallrar även om att 1-serie GT kommer att kunna utrustas med  kraftfullare motoralternativ. Prototypen är dock långt ifrån sitt produktionsmässiga utförande då den fortfarande bär provisoriska  strålkastare och baklampor.

Som vi tidigare har berättat kommer majoriteten av BMW:s kommande  modeller att utrustas med en nyutvecklad trecylindrig motor. När det  gäller 1-serige GT kommer även ett plug-in hybridalternativ kallat  eDrive göras tillgängligt. En elmotor står för framdrivning via  bakhjulen. När extra kraft behövs kommer en trecylindrig bensinmotor på  1,5 liter utrustad med BMW:s TwinPower Turbo teknologi att driva framhjulen.  BMW 1-serige GT eDrive blir då således fyrhjulsdriven. Enligt våra källor kan även ett fyrcylindrig motoralternativ göras  tillgängligt i de sportigare modellerna.

Nya BMW 1-serie Gran Turismo premiärvisas våren 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!