Kia Pro Cee´d GT Foto: CarPix

GTI-utmanaren Kia Pro-Cee'd GT fångad på bild

Kia kommer att bredda Cee'd-familjen med en ny sportigare halvkombicoupé. Den tredje karossvarianten får, likt föregångaren, namnet Kia Pro-Cee'd.

Kias svar på Golf GTI blir toppversionen GT med en 204 hästkrafter stark fyra på 1,6 liter. Tack vare modern turboteknik levererar den förhållandevis lilla motorn 265 newtonmeter och noll till hundra ska avverkas på 7,9 sekunder. Det är inte långsamt men nuvarande generation Golf GTI är betydligt snabbare och kommande GTI Mk7 lär inte bli sämre på den punkten.

På utsidan finns flera detaljer som göra GT unik i jämförelse med sina mer simpla syskon. Till att börja med kommer grillen att få en sportigare design. Även strålkastarna kommer att göras om, det mest troliga är att de får en svart insats i stället för dagens silverfärgade. Frontspoilern blir dessutom djupare och LED-varselljusen flyttas ned från strålkastarna. Baktill hittar vi två stora avgasutblås.

Interiören lämnas till största delen orörd men de vanliga stolarna byts ut till skålade Recaro-sportstolar. Dessutom tillkommer några aluminiumdetaljer. För att hålla Pro-Cee'd GT på vägen uppdateras chassit med kraftigare krängningshämmare och kortare fjädrar. 18-tummare blir standard och täcker de rödmålade bromsoken.

Likt övriga Cee'd-modeller blir Pro-Cee'd GT framhjulsdriven. En sexväxlad manuell blir det enda växellådsalternativet. GT-versionen kommer dessutom att finnas i den konventionella femdörrarskarossen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!