070523_fiat_500_abarth

Het version av nya Fiat 500

Den har inte hunnit premiärvisas än, nya Fiat 500. Ändå kan vi redan nu visa spionbilder på kommande värstingversionen av den lilla läckra retrobilen. Fiat 500 med tilläggsnamnet Abarth kommer dyka upp på vägarna i början av 2008.

Nya Fiat 500 har fått mängder med positiv kritik, inte minst för dess retrobetonade formgivning. Men ännu har den inte gjort sin debut, det gör den först den fjärde juli. Rykten har gjort gällande att ”femhundran” även kommer att släppas som Abarth-version. Nu finns den på bild, körandes på Nürburgring.

Exteriört kommer Fiat 500 Abarth att skilja sig märkbart från standardversionen. Kraftfullt och stort luftintag i fronten, sportchassi och större hjul med låg däckprofil.

Motormässigt lär bilen få runt 150 hästkrafter. Det är ungefär det dubbla mot standardbilens instegsversion, allt enligt Fiats traditioner när det gäller Abarth. Vi kan med andra ord förvänta oss en liten italiensk retroracer i början av nästa år.

Fiat 500 Abarth på Nürburgring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!