080808-jaguar-xf-r

Jaguar XF-R – muskeltest i öknen

För att kunna ta sig an de tyska premiumvagnarnas muskelversioner satsar Jaguar på ännu högre effekt än i dagens toppversion av XF – SV8 med 420 hk. Nu har bilen synts till under tester i USA:s öknar och så klart var vår spionfotograf på plats.

Jaguar XF har rönt stor uppmärksamhet senaste tiden. Nytt formspråk – inte minst inuti med en hel del ”high tech”-prylar – skön komfort, trevligt uppförande på vägen och bra prestanda har gjort att det redan skrivits spaltmeter om bilen. Värstingen i modellprogrammet i dag är SV8 med en kompressormatad V8-motor på 420 hästkrafter. En maskin som antagligen räcker för de flesta, men inte för Jaguar. Ska de kunna matcha sina tyska konkurrenter på allvar behövs det mer pulver under huven.

Därför kommer Jaguar snart att släppa en version kallad XF-R som tros få en nyutvecklad direktinsprutad V8-motor som utvecklas tillsammans med Land Rover. I standardversionen tippas den nya maskinen leverera runt 500 hästkrafter, men förvänta dig en bra bit över denna siffra i XF-R eftersom den även kommer att berikas med en kompressor. Först då är Jaguar på allvar redo för kampen mot tysktrion samt bland annat Lexus.

Exakt när Jaguar XF-R lanseras vet vi i dagsläget inte, men någon gång under nästa år blir det. Förhoppningsvis har den premiär redan på bilsalongen i den franska huvudstaden i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!