Jaguar XJ facelift 2015 Foto: CarPix

Jaguar XJ facelift utsatt för svensk köldchock!

Oj, vad tiden går snabbt. I sommar är det redan fem år sedan Jaguars flaggskepp XJ kom till världen i sin senaste skepnad. Nu är det dags för en uppdatering och den har siktats på svensk mark.

På de här dagsfärska bilderna från norra Sverige, där det till och från är riktigt kallt, ser vi att Jaguars toppmodell XJ får justeringar i fronten. Stötfångaren är annorlunda jämfört med i dag och grillen är nättare. Baktill är det svårt att skönja några förändringar på grund av maskeringen, men det ser ändå ut som att stötfångaren blir lite mjukare i framtoningen. Bakljusen får sannolikt också ny layout på insatsen.

Interiört kan vi räkna med uppdateringar som ska höja lyxkänslan ytterligare några snäpp och kanske se några nya tekniska prylar. Under huven blir det samma motorer som i dag men för sänkt förbrukning lär det ha filats här och där, utan effekttapp. 550-hästarsmonstret med kompressor kommer fortsatt att utgöra värstingvarianten.

Mot slutet av 2014 förväntas XJ facelift lanseras som årsmodell 2015.

Kvällstidningsrubriken till denna artikel bjuder vi på...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!