Foto: Copyright:by H.T. Sesterheim

Jaguar XKR-S vässas för bankörning

Jaguar verkar ha lite ångest över att man inte gjorde sin 550 hästkrafter starka XKR-S snäppet vassare och mer lik AMG Black Series. Det ska man snart ändra på.

Lite nöjda var ändå Jaguar när de rullade fram sin XKR-S förra året. Bilen var det snabbaste som byggts sedan supersportbilen XJ 220 på 90-talet och enligt Jaguars kommunikationschef Frank Klaas är bilen märkets ”ambassadör” för sina GT-egenskaper.

 Nu ska ambassadören göras ännu lite mer redo för bankörning i XKR-S Track Edition och som synes på bilderna är spoilern fram djupare och mer avancerad än tidigare, för att maximera trycket neråt marken. Motorhuven har fler luftintag och, om du råkade missa det, en jättestor vinge där bak.

 Baksätet har rationaliserats bort och racingstolarna är mer extrema än tidigare. Upphängning och chassi har även det styvats till och optimerats för bankörning. Man kan även misstänka att ett par extra hästkrafter kommer klämmas ur den fem liter stora V8:an.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!