Foto: CarPix

Jaguars suv F-Pace närmar sig premiären

Än en gång har Jaguars kommande suv F-Pace fotograferats ute i det fria, denna gång på Nürburgring.

Den prototyp av F-Pace som vi ser på bilderna här skiljer sig inte nämnvärt från tidigare spionbilder på bilen. Det nya är att Jaguar har flyttat sin testverksamhet från norra delarna av Sverige till lite snabbare asfalt, nämligen Nürburgring. Därmed har sluttesterna påbörjats innan det är dags för världspremiär. Jaguars varumärkeschef Steven de Ploey bekräftade nyligen att premiären är planerad till bilsalongen i Frankfurt i september.

Foto: JW Photography

 Jaguar C-X17, konceptbilen som visar vad F-Pace kommer att bjuda på.

Jaguars suv kommer att vara mycket lik konceptbilen C-X17 som visades för världen för två år sedan. Storleksmässigt innebär det ungefär 4,72 meter från för till akter, det vill säga precis mittemellan koncernsyskonen Land Rover Discovery och Discovery Sport.

Under huven blir det fyr-, sex- och åttacylindrigt. Sistnämnda med kompressormatning lär inte finnas tillgänglig vid säljpremiären nästa år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!