Foto: CarPix

Koenigsegg Agera R-mula i svår krasch på Nürburgring

Alldeles nyss kom det in purfärska spionbilder från vår spionfotograf som visar när Koenigseggs testbil kraschat på Nürburgring.

De senaste dagarna har svenska supersportbilstillverkaren Koenigsegg avverkat varv efter varv med någon form av testmula. Nu sent i eftermiddag fotograferade vår spionfotograf den Agera R-prydda bilen när den i väldigt hög hastighet passerade kameralinsen. En minut senare hördes en krasch och mycket riktigt, några kurvor senare hade Koengiseggs testbil åkt in i räcket på Nürburgring och – vad vi kan se – därefter snurrat runt.

Skadorna på bilen är ganska omfattande och ambulans kom till platsen omgående för att transportera bort de båda som satt i bilen. Vänster sida var mest tilltygad och det var också föraren som läget såg ut att vara mer kritiskt för. Passageraren kunde ta sig ur och fram för egen maskin.

Se fler bilder från kraschen, som inträffade i Hohenrain-chikanen efter Tiergarten, i bildgalleriet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!