080121-mercedes-e-klass

LÄSARBILDER: Nästa Mercedes E-klass

I helgen har Mercedes varit verksamma i områdena runt Stockholm och Uppsala. Samtidigt har våra alerta ”spionläsare” varit uppmärksamma och lyckats plåta ett helt gäng bilder på nästa E-klass.

Tre av våra läsare hade kameran redo i helgen när nästa Mercedes E-klass (W212 som internbeteckning) härjade fritt i östra delarna av Svealand, närmare bestämt på korttidsparkeringen utanför terminal 2 på Arlanda och lite senare på vägarna utanför Uppsala.

Bilderna avslöjar inte så mycket om bilarna mer än att det är både bensin- och dieselversioner som testas. Antagligen är de på väg norrut till kallare klimat för att vintertesta nya E-klass.

Man kan förvänta sig att nya E-klass får ett formspråk som påminner om nya C-klass. En lägre bredare grill och förhoppningsvis kommer Mercedes ”stora stjärna” i nosen att göra come back.

Motormässigt blir det en hel rad maskiner att välja bland – raka fyror, V6- och V8-motorer. På bensinsidan sträcker sig effektspannet från 184 hästkrafter i minsta maskinen till 544 hästkrafter i värstingen AMG. Instegsmodellen på dieselsidan blir en rak fyra på 136 hästkrafter medan man toppar med en V8 på 354 hästkrafter. Även ett gäng V6-maskiner kommer att kunna tankas med diesel. En hybridversion påstås också komma så småningom, men inte förrän några år efter introduktionen av nya E-klass som kommer som årsmodell 2010 under 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!