Foto: CarPix

Lexus IS F tappar taket

Lexus värsting IS F kommer nu utan tak. Den tidigare tama cabrioleten har förvandlats till ett 423-hästars monster för att skrämma bort tyskarna.

En helt nya generation IS ska enligt uppgift lanseras under 2014 medan cabrioletversionen får vänta ytterligare något år. För att försöka hålla intresset uppe för nuvarande IS-modell lanserar Lexus nästa år en IS F-variant av cabrioleten.

Enligt tidigare rykten skulle IS cabriolet presenteras i en IS F-version redan 2011. Planerna blev dock framflyttade men nu har prototyper fångats av vår spionfotograf på Nürburgrings nordslinga.

De exteriöra förändringarna innebär en ny aggressivare front med en djup och låg spoiler hämtad från vanliga IS F. Även skärmarna har blivit rejält mycket bredare och innefattar de för IS F modellen typiska gälarna för kylluft till bromsarna som är placerade bakom främre hjulhusen.

Baktill ses en stor spoiler monterad på bakluckan som troligtvis är framtagen specifikt för testerna då den ser något för oproportionerlig ut för serieproduktion.

Under huven förväntas vi hitta samma motor som i nuvarande IS F, med andra ord en V8-motor på 5,0 liter på 423-hästkrafter som monterad i den femsitsiga sedanen lyckas göra 0 till 100 km/h på drygt 4,6 sekunder. Kraftpaketet är kopplad till den välbeprövade och silkeslena åttastegade växellådan från vanliga IS F. 

IS F-cabriolet baseras till största delen på befintliga modeller. Drivlinan och chassit plockas från IS F sedan medan karossen hämtas från IS 250C. Sedan introduktionen 2007 har Lexus svar på BMW M3, Mercedes C63 AMG och Audi RS4 endast funnits i en fyrdörrarsversion men snart verkar det alltså bli ändring på den saken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!