Lexus LS F TMG Edition Foto: CarPix

Lexus ”LS F” får 650 hästkrafter

Den breddade och trimmade Lexus ”LS F” som Teknikens Värld avslöjat får enligt nya uppgifter en 650-hästars V8 och en toppfart på 320 kilometer i timmen!

Vår spionfotograf är som alltid på hugget och har nu kommit över bildbevis på att den Lexus vi kunde skriva om i går kommer få en högvarvig motor på 650 hästkrafter och 710 newtonmeter som kan varva hela vägen upp till 9000 varv i minuten. Cylindervolymen är nästan på kubikcentimetern lika med den V8 som sitter i Lexus IS F (4 969 cm3 i IS F mot 4 968 cm3 i ”LS F”) där den lämnar i från sig 420 hästkrafter och 505 newtonmeter. 

 I Lexus LS TMG Edition, som ”LS F” egentligen heter, är effekten alltså betydligt högre. Hur man trollat fram den extra effekten är precis som bilen i sig inte officiellt men en trolig förklaring lär stavas turbo. 20 tum höga men framför allt 345 millimeter breda bakdäck ska se till att effekten går ner i backen vilket i sin tur skjuter fram bilen från noll till hundra kilometer i timmen på 4,2 sekunder. Toppfarten anges av vår spionbild till 320 kilometer i timmen för den 2 070 kilo tunga bilen. 

 Se bilderna på Lexus LS TMG Edition och vår nya spionbild i bildspelet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!