Foto: CarPix

Lexus siktar på M4 med IS F Coupé

Världen är upp och ner! BMW M3 byter namn till M4 och nu ska även bekväma Lexus bygga en hårdnackad sportcoupé. Här är första bilderna på IS F Coupé.

Lexus har gjort det mer än tydligt att de med nya generationen IS en gång för alla vill göra upp med BMW 3-serie. För det krävs även att man bygger en coupéversion och den ser vi här, om än i psykedeliskt maskerat utförande. Vi känner igen den ilskna fronten från vanliga IS, så även de säregna bakljusen. Troligt och inte minst roligt vore om IS Coupé ser ut som konceptbilen LF-CC.

 Bilen som fångats på bild här är extra intressant eftersom den inte bara är en IS Coupé utan till och med en IS F Coupé, vilket vi kan utläsa av de överdimensionerade luftintagen i fronten, hålet i motorhuven och inte minst de fyra utblåsen som travas ovanpå varande två och två på vardera sida om diffusorn.

 Vad som hamnar under motorhuven är fortfarande höljt i dunkel. Lexus-folket har tidigare hintat att man inte vill ge fortsatt förtroende åt den sug-V8 på 5,0 liter och 423 hästkrafter som sitter i gamla IS F eftersom den inte klarar de nya utsläppskraven Euro 6. Det kan vara så att Lexus har en ny V8 på gång men mer troligt är att nya F-modellen blir två cylindrar fattigare och får en överladdad V6-motor, kanske till och med elassisterad. IS F Coupé väntas begå premiär någon gång under 2015.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!