Foto: CarPix

Mazda CX-5 uppdateras – första bilderna

Nu kan vi visa dig första bilderna på Mazda CX-5 facelift som innehåller ny grill, uppdaterade strålkastare och en hel del annat.

Mazdas suv mellanstora CX-5 presenterades 2011. I februari året därpå var det säljpremiär i hemlandet Japan och succén lät inte vänta på sig. Mazda hade kalkylerat med att sälja tusen CX-5 i månaden på hemmamarknaden, men redan första månaden såldes 8 000 exemplar, merparten märkligt nog med dieselmotor under huven.

När CX-5 kom till Sverige några månader senare fortsatte succén. Modellen gjorde riktigt bra ifrån sig i tester, bland annat hos Teknikens Värld där den direkt i första testet tvålade till Kia Sportage, Nissan Qashqai och Skoda Yeti. Inte illa.

Nu har Mazda CX-5 börjat bli till åren (sett till en bils livslängd nuförtiden) och en uppdatering är nödvändig för att hålla konkurrensen stången. Flera konkurrenter har kommit med sina nya motsvarigheter efter CX-5:ans inträde på marknaden, inte minst Toyota RAV4 och Nissan Qashqai.

En uppdatering är precis vad som är på gång, det visar våra spionbilder tagna i går.

På bilderna ser vi att Mazda främst jobbar på att göra utseendejusteringar i fronten. Uppdaterade versionen av CX-5 får horisontella ribbor i grillen i stället för dagens rutnät. Strålkastarna har samma grundform som i dag men nytt innanmäte med bland annat integrerade DRL-varselljus i stället för dimljusen nere i frontspoilern (se strålkastarbilden i galleriet nedan). Räkna också med att Mazda kommer att erbjuda LED-ljusteknik i strålkastarna i stället för halogen och xenon. Dessutom hoppar blinkersen upp till ytterbackspeglarna.

De exteriöra nyheterna i övrigt är inte lika många som i fronten. Bakljusen får dock något förändrad layout.

Vi kan också misstänka att Mazda gör en eller annan justering interiört, stoppar in lite ny Skyactiv-teknik i bilen och därmed skruvar ned förbrukningssiffrorna några procent.

Säljpremiären av CX-5 facelift är förmodligen förlagd till någon gång nästa år. Men så länge lär vi inte behöva vänta på att se nyheterna då själva avtäckningen troligtvis äger rum på bilsalongen i Los Angeles i november.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!