090212-mclaren-p11-video

McLaren P11 mitt i svenskkaravan

McLarens kommande supersportbil P11 skrev vi om för bara ett par veckor sedan. Nu har det kommit nya, obekräftade, uppgifter i samband med att vi nu kan presentera bilen i rörligt format.

Nej, det är ingen supersportbil från Volvo som man kanske kan tro med tanke på följebilarna vi ser i spionfilmen. I stället är det den brittiska supersportbilen McLaren P11 som återigen fångats under fortsatta tester uppe bland de norrländska snödrivorna.

Precis som tidigare pratas det om att P11 får sin kraft från en AMG-motor på 6,2 liter fördelat över åtta cylindrar i V-formation. Effekten lär hamna någonstans i området kring 550 hästkrafter. Tillsammans med en blixtsnabb sekventiell låda lär bilen hänga av det mesta med tanke på att P11 ska bli lättare än de flesta konkurrenter.

I filmen kan vi nu för första gången se saxdörrskonstruktionen ”in action”, även om avståndet mellan kamera och bil gör det en aning svårt att se. Dessutom ser vi att bilen endast drar nytta av en torkararm.

McLaren planerar att bygga 4 000 exemplar av P11 om året. Lanseringen äger rum nästa år. Den som är sugen att ratta en McLaren P11 får vara beredd att hosta upp motsvarande 4,3 miljoner kronor, om man får tro de uppgifter som figurerar på nätet. Det är betydligt mer än vad exempelvis Lamborghinis värsting Murciélago kostar (2,7 miljoner kronor) kostar. Summan är mer i paritet med drömbilen Mercedes SLR McLaren vars produktion snart avslutas.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Provkörningar

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!