090130-mclaren-p11

McLaren P11 – supersportbilen siktad i Sverige

McLaren och Mercedes har gått skilda vägar sedan de bestämde sig för att lägga ner SLR. Mercedes kör sitt spår med kommande SLC medan McLaren har sin SLR-efterträdare på gång – P11. Nu har supersportbilen siktats i den norrländska snön.

Det är inte första gången vi ser bilder på brittiska McLaren P11. För några månader sedan hade Car Magazine lyckats skapa några skisser (baserade på foton) på bilen som är tänkt att sätta Ferrari F430, bland annat, på plats.

Det finns ännu inte några som helst officiella detaljer på bilen, däremot finns det gott om uppgifter som kommit ryktesvägarna. Flera av dem kan mycket väl stämma, till exempel att bilen ska få sin kraft från de handbyggda V8-motorer på 6,2 liter som man vanligtvis hittar i Mercedes AMG-bilar. I P11 väntas ett effektuttag någonstans runt 550 hästkrafter, vilket kommer att ge bilen riktiga fina prestanda med tanke på att P11:s vikt sägs understiga sina italienska och tyska konkurrenter en hel del. Motorns kopplas antagligen till en supersnabb sekventiell låda av samma typ som sitter i dagens F1-bilar.

Bilderna på P11 är tagna uppe i norra Sverige under tester i rejäl kyla utanför Arjeplog. Nästa gång vi får se bilen på bild har den förhoppningsvis tappat maskeringen. Kanske blir det redan i vår på Genèvesalongen om britterna kvickar sig en aning. Lanseringen av bilen är tänkt till början av 2010.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!