Mercedes A 25 AMG Foto: CarPix

Mercedes A 25 AMG med turbofyra och 350 hk

Nya Mercedes A-klass bjuder på helt nya former, men det är inte allt. En annan stor nyhet är att en AMG-version ska komma. A 25 AMG blir en värsting med uppemot 350 hästkrafter. Här har du färska spionbilder på bilen.

Mercedes tänker inte låta Audi och BMW få regera ensamma i lilla sportbilsklassen med de 340 hästkrafter starka modellerna RS3 och 1-serie M Coupé. Därför drar Mercedes till med en AMG-version av helt nya A-klass som hade världspremiär på bilsalongen i Genève för en dryg månad sedan.

 På spionbilderna här, tagna i går endast ett stenkast från AMG:s huvudkontor i Affalterbach, får vi bekräftat att Mercedes är i görningen med en värstingmodell vid namn A 25 AMG. Det lätta kamouflaget visar var vi ska fokusera blicken, nämligen på fronten som under den svarta plasten bjuder på stora luftintag som ska se till att den turbomatade fyrcylindriga tvålitersmaskinen kan andas utan besvär. Vilken effekten blir tvistas det om, men alla är eniga om att siffran hamnar mellan 340 och 350 hästkrafter, alltså helt i paritet med de båda ovan nämnda konkurrenterna.

 Motorkraften skickas via en sjustegad dubbelkopplingslåda till alla fyra hjul.

 Att det är AMG-versionen av nya A-klass på bilderna råder det ingen tvekan om. Synar man maskeringen på bakre stötfångaren upptäcker man två skitiga rektangulära avgaspipor som gömmer sig i mörkret. Rektangulära pipor är förbehållet AMG-bilarna, dock är det inte fyra pipor som på större AMG-modeller utan endast två.

 Förmodad premiär på Parissalongen om knappt ett halvår. Försäljningsstart någon gång under nästa år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!