Foto: CarPix

Mercedes-AMG GT R ska den tydligen heta

I förra veckan visade vi er de första bilderna på Mercedes-AMG GT Black Series, en bil som enligt uppgifter till teknikensvarld.se inte ska använda Black Series-tillägget utan en Nissan-klingande bokstavskombination.

Enligt en källa till teknikensvarld.se ska kommande prestandaversionen av Mercedes-AMG GT heta Mercedes-AMG GT R, inte Mercedes-AMG GT Black Series. Uppgiften kommer från en person som redan har lagt en beställning på ett exemplar och som även avslöjar att effekten i den biturboförsedda V8:an på fyra liter skruvas upp till 530 hästkrafter, inte 550-580 som vi siade om. I stället för massor av extra effekt är det i stället viktminskning som är i fokus, tillsammans med optimerad aerodynamik, vilket också tydligt syns på spionbilderna i form av flera winglets och stor, fast bakvinge.

Om modellbeteckningen AMG GT R är sann återstår att se, liksom om Nissan i så fall kommer att lägga in någon form av veto för att skydda sin superprestandaskapelse.

Missa inte att läsa vår provkörning av Mercedes nya supersportbil AMG GT S.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!