Foto: Andreas Mau / CarPix

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé kommer med över 800 hk!

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid får se upp, nya Mercedes-AMG GT 73 e ryktas få över 800 hästkrafter, den starkaste AMG-Mercan hittills.

Det var inte mycket maskering! Nej, den stora nyheten här ligger inte i utseendet, även om det snart är dags för en uppdatering av Mercedes-AMG fyrdörrars coupé (ja, modellen heter faktiskt så på svenska). Faceliften höjer inga ögonbryn; ny stötfångare, ny design på LED-strålkastarna och uppdaterad infotainmentskärm – som det brukar vara.

Tidigare har toppmodellen hetat AMG GT 63 S 4Matic+, men bilderna här visar den nya superstarka laddhybriden, en direkt konkurrent till Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

1 av 4: Ser ni laddluckan? Elmotorn ska ge 204 extra hästkrafter. Foto: Andreas Mau / CarPix
2 av 4 Foto: Andreas Mau / CarPix
3 av 4 Foto: Andreas Mau / CarPix
4 av 4 Foto: Andreas Mau / CarPix

Detta är Mercedes-AMG GT 73 e 4Matic, högsta nummerbeteckningen någonsin hos en Mercedes knådad hos ingenjörerna i Affalterbach.

På bakstammen ser vi nu laddluckan. Det rör sig om en elmotor på 204 hästkrafter i kombination med fyraliters dubbelturbo V8:an på 612 hästkrafter. I kombination med varandra ger de någonstans över 800 hästkrafter, dryga 100 hästkrafter mer än hos Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Bilen var egentligen menad att debutera redan år 2020, men som på grund av rådande pandemi sköts på framtiden. Räkna med att lansering är alldeles runt hörnet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!