101110-c 63 amg black series Foto: WWW.PISTONSPY.COM

Mercedes C 63 AMG Black Series

Här är en färsk bild från AMG-garaget i Stuttgart som visar en Mercedes C 63 AMG med rejält bredare skärmar. Bilens sägs vara en mula på en kommande C 63 AMG Black Series med en bit över 500 hästkrafter.

Mercedes C 63 AMG vill distansera värsta konkurrenten BMW M3 ännu mer – i alla fall effektmässigt. I dag har C63 AMG ett effektövertag med 37 hästkrafter (457 vs 420), om man nu inte tar med M3 GTS i jämförelsen – då är gapet endast sju hästkrafter.

Vår bilspionfotograf plåtade i går en märklig C 63 AMG utanför AMG:s garage i Mercedes hemstad Stuttgart. Enligt uppgift ska det handla om en mula av Black Series-versionen av den redan muskulösa modellen. De maffiga skärmbreddarna i testutförande på bilen kan ses som en bekräftelse på det. Även om det inte syns på den här bilden lär de visuella förändringarna vara fler på den slutgiltiga bilen. Ett förändrat nylle med större gap och lägre frontspoiler samt fetare diffusor baktill kommer med största sannolikhet pryda denna Stuttgart-best.

Men den viktigaste och kanske mest intressanta förändringen är av mer tekniskt slag. Motorn, den väl använda V8-spisen på 6,2 liter, får en effekthöjning som heter duga. Originalbilen har som bekant 457 hästkrafter, men i Black Series-utförande sägs effekten hamna på 510 hästkrafter eller strax däröver. Det räcker gott till att klämma åt konkurrenterna. Bakhjulen nås av motorns kraft via blixtsnabba växlingar från AMG Speedshift 7G-Tronic-lådan.

Andra detaljer som lär skilja denna Black Series från vanliga bilen är keramiska bromsskivor, vassare fälgar och – förhoppningsvis – en genomgången bantningskur.

C 63 AMG gör 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Vågar vi då gissa på ned mot 4,1 sekunder för C 63 AMG Black Series? Förhoppningsvis! Det är i alla fall vad den exklusiva brittiska DR 520-versionen av C 63 AMG fixar sprinten på.

Tyvärr har vi inga fler bilder på bilen än den ovan (plus zoomade nedan) eftersom AMG-folket var snabbt framme och packade in bilen i en duk när de fick syn på vår spionfotograf.

Webb-TV

Test

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!