Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Mercedes C-klass Cabriolet genomgår tester

Senaste tappningen av Mercedes C-klass har hittills kommit som sedan och kombi. Men fler karossvarianter är på gång – här är de senaste bilderna på kommande C-klass Cabriolet.

Det är inte de första bilderna vi fått på C-klass i Cabrioletutförande, men de är ändå de bästa hittills. Trots att maskeringen på bilen fortfarande skymmer mycket kan vi se en hel del av vad kommande C-klass Cabriolet kan erbjuda. Bland annat kommer bilen att få ett fällbart tygtak, och inte ett plåtdito, vilket ligger i linje med flera av de övriga cabrioletmodellerna från märket (bland annat storasyskonet E-klass Cabriolet).

Den relativt omfattande maskeringen kan också tyda på att de designmässiga skillnaderna i övrigt är påtagliga gentemot sedan- och kombimodellen av C-klass. Gissningsvis är dock huvuddragen nedanför bilens midja ändå lik övriga C-klassprogrammet.

När kan vi då vänta C-klass i taklöst utförande? Ja, vissa källor säger att den visas först under nästa år, som 2016 års modell. Självklart kan man ju dock alltid hoppas att den kommer tidigare än så.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!